About

Oud Brood is mijn eerste korte documentaire. Bij toeval stuitte ik op het verhaal van Gerrit (“pater”) en zijn vrouw Angelique Poels en het goede werk dat zij in Tilburg verrichten. De 84 jarige Gerrit Poels gaat al ruim 20 jaar lang iedere nacht op zijn fiets door de stad om bij behoeftige mensen ‘wegwerpbrood’, zoals hij het zelf noemt, van deur tot deur te brengen. De huidige economische tijden maken de problemen voor heel veel mensen steeds groter maar Gerrit en Angelique blijven doorgaan om zonder uitzondering iedereen die daarom vraagt bij te staan.

Terwijl aan de ene kant mensen miljoenen tonnen aan voedsel weggooien zorgen zij ervoor dat het eten terechtkomt bij mensen in nood. Maar Gerrit is al op leeftijd en het houdt toch echt eens op…..

Dat verhaal inspireerde mij om om mijn langgekoesterde wens om een documentaire te maken te gaan vervullen. Ik hoop dat iedereen net zoveel plezier beleeft bij het kijken als het mij heeft gegeven om dit te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>